Morotslasagne
När jag gör den här lasagnen gör jag lika mycket som när jag gör vanlig lasagne, men den här är det alltid minst kvar av.
Till och med Aron tycker om den här, fast den är kladdig (han som inte är såsig!!).
Morotsfärs: 300 g grovt rivna morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st grönsaksbuljong
ca 2 dl vatten
500 g krossade tomater
1-2 msk rödvin
Ett par droppar citronsaft
Salt och svartpeppar
Örter, (organo, basilika tex) brukar ta de jag har eller inget alls
Ostsås: 50 g smör
1 dl vetemjöl
ca 7 dl mjölk
200 g riven ost
Salt och vitpeppar
lasagneplattor
- Stek rivna morötter i smör med gul- och vitlöken tills dom mjuknat lite, häll på buljongen och låt puttra ca 15 min.
- Häll på krossade tomater, salt och svartpeppar och låt puttra 45 min (gör ostsåsen under tiden), tills den mesta vätskan kokat bort.
- Smaka av med rödvinet och citronen.
- Ostsås- Smält smöret, vispa ner vetemjölet och ha i lite mjölk i taget, passa på att vispa bort alla mjölklumpar på en gång. Koka på svag värme så det inte bränns i botten, blanda ner osten (spara lite att ha på lasagnen) och smaka av med salt och vitpeppar.
- Bygg ihop lasagnen, jag glömmer alltid vilken ordning det ska vara men de blir nog lika gott ändå 😉
- 200 grader 45- 50 min. Se upp i slutet ifall det behövs läggas på ugnsfolie, lägg på lite ost en stund innan den ska tas ut.
