Kladdtårta

 
 
Den här tårtan är sååå god!
Först börjar man med en vanlig kladdkaka, som bara den är helt fantastisk!
Man kan göra den i alla möjliga olika smaker, dom tar vi en annan gång! :) 
Just den här är med en knäckig salt glasyr som trollar kladdkakan till en god tårta. 
Hemligheten bakom en perfekt kladdkaka är ordningen man blandar i ingredienserna.
 
 Kladdkaka: 100 g smör
                   2 st ägg 
                   3 dl socker 
                   1 ½ dl vetemjöl 
                   5 msk kakao
                   2 tsk vaniljsocker 
                   en nypa salt 
 
Glasyr:       2 dl grädde 
                  1 dl socker 
                  1 dl ljus sirap 
                  100 g mörk blockchocklad 
                  100 g smör 
                   Flingsalt
  • Smält smöret och blanda under tiden alla torra ingredienser i en bunke.
  • Knäck ner äggen, och blanda några varv med en sked.
  • Häll ner smöret (som hunnit svalna lite) och blanda vidare.
  • Häll i en bröad form och grädde 175 grader 15- 20 min beroende på ugn. Skaka lite på formen, den får inte va för lös när den tas ut. Låt kakan svalna en stund.
Gör glasyren medans kakan är i ugnen:
Ha ner alla ingredienser utom smör i en kastrull, koka upp och låt koka ca 15 min, den kommer dofta knäck ;) Va noga med att röra ordentligt så det inte bränns.
När den kokat klart, låter du även den svalna en stund innan du häller den på kakan.
Ställ tårtan i kylen, minst 2 timmar. 
Garnera med flingsalt när kakan svalnat och är färdig att ätas 😋
 
          
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: