Kladdtårta

Den här tårtan är sååå god!
Först börjar man med en vanlig kladdkaka, som bara den är helt fantastisk!
Man kan göra den i alla möjliga olika smaker, dom tar vi en annan gång! :)
Just den här är med en knäckig salt glasyr som trollar kladdkakan till en god tårta.
Hemligheten bakom en perfekt kladdkaka är ordningen man blandar i ingredienserna.
Kladdkaka: 100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Glasyr: 2 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk blockchocklad
100 g smör
Flingsalt
- Smält smöret och blanda under tiden alla torra ingredienser i en bunke.
- Knäck ner äggen, och blanda några varv med en sked.
- Häll ner smöret (som hunnit svalna lite) och blanda vidare.
- Häll i en bröad form och grädde 175 grader 15- 20 min beroende på ugn. Skaka lite på formen, den får inte va för lös när den tas ut. Låt kakan svalna en stund.
Ha ner alla ingredienser utom smör i en kastrull, koka upp och låt koka ca 15 min, den kommer dofta knäck ;) Va noga med att röra ordentligt så det inte bränns.
När den kokat klart, låter du även den svalna en stund innan du häller den på kakan.
Ställ tårtan i kylen, minst 2 timmar.
Garnera med flingsalt när kakan svalnat och är färdig att ätas 😋