Ljuvliga kanelbullar

               
 
Det här är receptet jag alltid använder, både när jag gör bullar och längder.
Dom blir alldeles perfekta, så där som en kanelbulle ska vara ni vet.
Jag kalljäser mina kanelbullar, tycker dom blir mycket saftigare just för att brödet blir mer kompakt då. Och öser på med fyllning! 😉
 
50 g jäst 
5 dl mjölk 
200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker 
2 tsk grovt stött kardemumma 
1 tsk salt 
ca 15 dl vetemjöl special 
 
Fyllning: 300 g rumsvarmt smör
              2 dl strösocker
              1 dl kanel 
 
Ägg + pärlsocker till pensling
 
 
                                      
 
                                 
 
 
  • Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen. 
  • Blanda ner alla ingredienser utom smör, och mjölet lite i taget. 
  • Knåda in smöret när det är ca 5 dl av mjölet kvar och fortsätt att tillsätta mjölet tills degen lossnar från bänken.
  • Jäs i kylen minst 1,5 timme eller över natten. 
  • Vispa ihop fyllningen och baka ut bullarna, jäs i rumsvärme ca 40 min och pensla med ägg och pärlsocker innan gräddning, ca 8 min 200 grader, ta ut bullarna när dom är perfekt gyllenbruna :)