Fiskgryta med citron

Lax och torsk är lite knepigt.
I vissa former älskar barnen fisken och i andra inte alls 😅 Eftersom vi inte kan äta samma saker hela tiden så måste jag ju utsätta dom för lite "äckligt" också ;)
Ibland när jag gör grytor passar jag på att blanda lax och torsk bara för att dom ska få i sig lite av varje men grytan funkar garanterat med lax eller torsk också.
600 g lax/torsk
1 gul lök
2 st morötter
en skvätt vitt vin (typ 0,5 dl)
1 fiskbuljong
2 msk fiskfond
7 dl vatten
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 citron
salt & vitpeppar

- Hacka lök och morötter och stek i lite smör, häll på vinet, buljongen, fonden och vattnet och koka ihop ca 20 min.
- Blanda ner creme fraiche och grädde + några skivor citron och koka ihop 15 min.
- Ha ner fisken skuren i bitar, typ 5 min innan servering och koka upp, salta & peppra.

Jag plockar upp citronskivorna innan jag serverar 😊